Elektronikus ügyintézés

Nyári táborok 2018

2018 rendezvények

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Szigetmonostor Faluházba (Árpád u. 15.), Szigetmonostor díszpolgárának, dr. Nádai Magdának Százszorszép című két kötetes könyvbemutatójára, 2017. április 11-én 17.00 órakor a színházterembe. A programot követően dr. Nádai Magda általa írt könyveket adományoz a Községi Könyvtárnak. Részletek a címre kattintva!

 

 

Sétálunk a balzsamos levegőjű erdőben. Bármerre nézünk, pompáznak a színes virágok, nyüzsög az állatvilág. Néhányukat névről felismerjük, sokukat nem. Felmerül a kérdés: - Hogy hívják? Miért? Jó lenne többet is tudni róla!

Ha ezt a könyvet fellapozzuk, legtöbbször kisegít, mert a kb. 300 bemutatott élőlényével RENDHAGYÓ HATÁROZÓKÖNYV. Fotó, fajnév, klasszikus- és versidézetek, magyarázó ábrák, érdekességek: mind-mind az élőlény felismerése, megjegyzése, értékelése, és a hozzá természetvédelem érdekű érzelmi kötődés szolgálatában áll.

Aki gyakran használja ezt a könyvet, ERDŐBARÁT lesz, mindazzal a jellembeli gyarapodással, tettrekészséggel, amelyet a szó sugall." Szeretettel várunk minden érdeklődőt Szigetmonostor Díszpolgárának, dr. Nádai Magdának Százszorszép című könyvbemutatójára.

A kiadvány érdekessége, hogy külön fejezetet szenten az írónő Szigetmonostornak, közelebbről a szigetmonostori Madárbarát parknak.

A Százszorszép B/5 méretű két kötetes kiadvány, 2x176 oldalas.

Az első kötet célja az élőlények könnyű felismerhetősége, a másodiké a minél sokoldalúbb megismerésük. Mindkét célt színes fotók, magyarázó ábrák, érdekes adatok, lírai eszközök és színezők segítik, hogy már a legfiatalabb erdőt járó is a maga módján értékelhesse az erdei növényeket, állatokat, és érzelmileg kötődjön a tájhoz. Ezekre az alapokra épül a természetvédő magatartás.

Az első kötet alcíme: KÉPES KÉZIKÖNYV AZ ERDEI ÉS MEZEI ÉLŐLÉNYEK FELISMERÉSÉHEZ

A második kötet alcíme: TAPASZTALATOK GYŰJTEMÉNYE AZ ERDEI - MEZEI ÉLŐVILÁG SOKOLDALÚ MEGISMERÉSÉHEZ

 

A rendezvény látogatása díjmentes!

 

 

Megosztás