Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2019 rendezvények

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink

2018. július 16-30. között kerül megrendezésre Szigetmonostoron, a Faluházban (Árpád u. 15.), a harmadik Monostori Művésztelep, amelyen tizenegy művész vesz részt, betonművészeti alkotásokat hozva létre a település számára. A művésztelep nyitott alkotóműhely, amelynek életébe bárki beletekinthet. További részletek a címre kattintva!

 A Monostori Művésztelep célja, hogy egy olyan alkotóműhelyt hozzunk létre a település Önkormányzatának, Szigetmonostor Faluháznak, a helyi civil szervezeteknek és felajánlóknak segítségével, amely által maradandó értékek születnek meg a település és az egyetemes kultúra számára.

Szeretnénk létrehozni egy folyamatosan látogatható, bővülő, változó szoborparkokkal rendelkező, betonművészeti alkotásokból álló köztéri tárlatot, amely egyedülállónak tekinthető Magyarországon. Éppen ezért, már az első alkalommal is olyan művészeket hívtunk meg a Monostori Művésztelepre, akik a szobrászat és a festészet terén is, a hazai és nemzetközi alkotói közösségekben ismert, elismert személyek. A megkezdett út jónak, járhatónak ígérkezik, 2016 és 2017 után 2018-ban is megrendezzük az eseményt.


Lehetőségeinkhez mérten, a jövőben szeretnénk majd pályáztatás útján meghívni a vendég művészeket, alkotókat, amely által még szélesebb körű, még színesebb világot hozhatunk létre Szigetmonostoron, díszítve, építve ezáltal a településünket.


Hosszú távú célunk, hogy a Monostori Művészteleppel Szigetmonostor felkerüljön a hazai művészeti élet díszes falára, a magasabb művészeti régiókban is nevet szerezve ezáltal településünk és a Szentendrei-sziget számára.

 
2018-ban, a Monostori Művésztelep harmadik évében az együttélést, a művészekkel való közös gondolkodást, együtt munkálkodást gyakorolása mellett, Szigetmonostor közterületei készítenek a meghívott művészek szobrokat. Bízunk benne, hogy a résztvevő felek elégedetten és produktívan zárják a harmadik alkotói fórumot, amely egy hosszú távú kapcsolat alapjait jelenthetik a továbbiakban is.


A művésztelep facebook oldala itt érhető el! 


A Monostori Művésztelep alkotói:
 

Csurgai Ferenc- szobrászművész

K. Nagy Beatrix Tímea - szobrászművész hallgató

Kuti László - szobrászművész 

Murányi Marcell - festőművész

Nagy Zsófia Magdolna - festőművész

Szalay Péter- szobrászművész

Tollas Erik - festőművész

Várbíró Kinga Evelin - keramikusművész

Varga Tibor - szobrászművész

Veres Balázs - szobrászművész

 

A művésztelep szakmai vezetője: Veres Balázs
Faluház vezető: Kovács Attila

Telefon: 06 70 374-0541
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A művésztelep fővédnöke: Molnár Zsolt polgármester


A Monostori Művésztelep támogatói:

Fővárosi Vízművek
Lafarge Cement Magyarország Kft.
Caster Bronz Kft.
Mapei Kft.
Deltachem Kft.
Belga-Pigment Magyarország Kft.
Murexin Kft.
Vasis Kft.
Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar
Szigetmonostor Község Önkormányzata
Molnár Zsolt Szigetmonostor Polgármestere
Szigetmonostor Faluház
Szigeti Béke Nyugdíjas Klub
Szigetmonostori Nosztalgia Klub
Szűr Tímea alpolgármester
Puszta Monostori Birkás
Monostor Borház
Zoli Büfé
Mócsai Gyula 
Semró Hajni
Horváth Rezső

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Szigetmonostori Művésztelepre, Dunán innen, Dunán túl!


 

 

Megosztás