Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2020 rendezvények

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2015-ben is, Szigetmonostoron és Pócsmegyeren egyaránt, a Szigetmonostor Faluház és a Surányi Fürdő Egyesület közös programsorozataként megrendezésre kerülő Jeles napi táncházsorozatra. A hat táncházat magába foglaló program részletei a címre kattintva olvashatóak el!

 
Az NKA „Szigeti Táncház” nevű pályázatban Szigetmonostor Faluház a Surányi Fürdő Egyesület partnerségével 200.000,-Ft pályázati támogatást nyert el.

A rendezvények célja, hogy hagyományteremtő jelleggel a Szentendrei-szigeten élő autentikus népzenét játszó zenekarok, kézműves foglalkozást tartók közreműködésével a gyerekeket és szülőket megismertessük és bevonjuk a táncház programba.

A közreműködő zenekarok a Csoóri Julianna vezette Kerek zenekar, melynek további tagjai: ifjabb Csoóri Sándor (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett népi vonós (brácsa) előadóművész diplomát, 2013-ban elnyerte a Prima Junior díjat), Kálna Natália (ének-zene, népzenetanári diplomát szerzett a Nyíregyházi Főiskolán), Zimber Ferenc, Juhász Péter, valamint a Szigeti Veszedelem Zenekar muzsikusai (Mocskonyi Péter, Takács Ádám, Vass Lóránt (Népművészet Ifjú Mestere), Nagy Zoltán).

A táncház program Szigetmonostoron a Faluházban 3 alkalommal és Pócsmegyer-Surányban a Surányi Fürdő Egyesület székházában 3 alkalommal kerül majd megrendezésre.

A táncházakat különböző jeles napok eseményei köré szervezzük.


Várható időpontok és helyszínek:


2015. január 9. Boldogasszony havi táncház és újév köszöntő (Szigetmonostor Faluház)
2015. február 13. Jégbontó havi farsangi mulatság (Surány Civil Ház)
2015. március 20. Böjtmás havi ünnep (Szigetmonostor Faluház)
2015. április 6. Szent György havi húsvéti locsoló bál (Surány Civil Ház)
2015. május 24. Ígéret havi pünkösdi vígadalom (Szigetmonostor Faluház)
2015. június 26. Szent Iván havi tűzugrás (Surány Civil Ház)

Szeretettel várjuk a szülőket és gyermekeiket!

Labundy Katalin Surányi Fürdő Egyesület elnöke
Kovács Attila Szigetmonostor Faluház vezető

 

Megosztás