Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Új szolgáltatással gazdagodik Szigetmonostor település weboldala: Szigetmonostor Község Önkormányzata különféle települést érintő témákban kérdezi meg a falu lakosságát, értékelve a beérkezett válaszokat, a témában esedékes döntéseik során figyelembe véve azokat. A kérdőívek a cikk címére kattintva ismerhetőek és tölthetőek ki! Számítunk a véleményére! Köszönjük a válaszadást!

 A közlekedési kérdőívhez

Mi a véleménye a Szigetmonostor közlekedéséről, mit gondol a hídról, az utcák egyirányúvá tételéről? Már régóta szeretné elmondani a település vezetőinek? Most itt a lehetőség.

Az Önkormányzat még 2009-ben készített egy közlekedési kérdőívet, melynek eredménye számos egyeztetésen, tárgyaláson segítette munkánkat. Azt reméljük, hogy a jelen kérdőív is ilyen hasznos lehet a település vezetői számára.

A korábbi kérdőív kitöltése óta eltelt csaknem tíz év több változást hozott a település életében, változtak a közlekedési szokások, és nagymértékben nőtt a lakosság is. A korábbi felméréshez képest csak néhány kérdéskörre koncentrálva ezúton kérjük ismét véleményüket.

Szeretnénk látni, hogy miként gondolkodnak, néhány mindannyiunkat érintő fontos kérdésről. A híd folyamatos kérdése mellett, az idei elhúzódó jégzajlás, során biztosított révpótló járatok menetrendje sokak számára problémát jelentett, szeretnénk a jövőben egy valóban segítő menetrendről tárgyalni a Volánbusszal, melyhez nagyon fontos az Önök véleménye. Immár egy éves tapasztalattal rendelkezünk a helyi közlekedés terén is, fontos számunkra látni, hogy milyen vélemény alakult ki ennek kapcsán a lakosságban.

Jelen kérdőívvel a korábbi kérdőív által érintett néhány részletre kérdezünk csak rá, de ezek a részletek nagyon fontosak számunkra, és úgy gondoljuk az Önök számára is. Kérjük segítsék véleményükkel a település közlekedésfejlesztését.

 A közlekedéséi kérdőív ide kattintva tölthető ki! 
 A közlekedéséi kérdőív kiértékelése ide kattintva tekinthető meg!

 


A településképi kérdőívhez


Az ország minden településének, így Szigetmonostornak is el kell készítenie a Települési Arculati Kézikönyvet és az erre épülő értékvédelmi rendeletet. Mi azt szeretnénk, ha olyan kézikönyv és jogszabály készülne, amely a településtervezők, építészek véleménye mellett nagy súllyal veszi figyelembe a lakosság véleményét.

Azért fontos ez, mert a Kézikönyv és az erre épülő rendelet olyan elemeket, „szabályokat”tartalmaz majd, melyek alapján építkezünk felújítunk, vagy fejlesztünk majd a jövőben. Ez szól majd az épületek formájáról színéről, fontos megőrzendő tájakról, növényekről, utcaképekről, és minden olyanról amelyet mi itt élők fontosnak, vagy megőrzendőnek tartunk. Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítse munkánkat, és járuljon hozzá az értékőrzéshez.

Fontos tudni azt, hogy a kérdőívet csak június 16-áig van lehetőség kitölteni, tekintettel arra, hogy ennek eredményére még sok további munka épül, valamint arra, hogy a jogszabály által előírt egyeztetési folyamat pontos menetrendje ilyen rövid időt enged erre a folyamatra. Ezért is kérjük, hogy osszák meg, továbbítsák a kérdőívet minden ismerősünknek, hogy a lehető legtöbb vélemény eljuthasson hozzánk.

A településképi kérdőív ide kattintva tölthető ki!
 A településképi kérdőív kiértékelése ide kattintva tekinthető meg!

 

Még egy hét van a kommunikációs kérdőív kitöltésére! Szigetmonostor Község Képviselő-testülete szeretné megtudni az Önök véleményét arról, hogy miként látják a jelenlegi kommunikációt településünkön és milyen javaslataik vannak a jövőre nézve e tekintetben. Kérjük segítsék munkánkat a kérdőív kitöltésére szánt idejükkel és válaszaikkal. A kérdőív az alábbi linken érhető el: https://www.survio.com/survey/d/L4W9F6R7W4I4R6L9G

 A kommunikációs kérdőív kiértékelése ide kattintva tekinthető meg!

Megosztás