Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Piros Lábos Fesztivál

Piros Lábos Fesztivál
Nyitott porták Szigetmonostoron


2016. október 8. 10.00-23.00 óra
Helyszín: Szigetmonostor, Fő utca

Friss hírek a rendezvény facebook oldalán!
Kapcsolatfelvétel, kommunikáció a szervezőkkel. Az egy napos kulturális és kulináris fesztiválunk célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett az illatos, fűszeres falusi élet. A nyitott porták mellett a Katolikus és az Református templomok és kertjeik és a régi plébánia is helyszíne lesz a színes és sokrétű programnak.

 

A Fesztiválra való belépés ingyenes, azonban az előzetes regisztrálók  között értékes nyereményeket sorsolunk, ezért érdemes regisztrálnia!

 

Néhány hasznos információ, ami segíthet az idejutásban

Útvonal Budapestről gépkocsival szárazföldön:
Szentendre-Leányfalu, Tahitótfalu, eddig végig a főúton, majd Tahitótfalu közepénél lesz egy jobbra tábla, mely Vác és Szigetmonostor irányába mutat. Itt el kell kanyarodni fel a hídra, és ez bevezet a Szentendrei-szigetre. Átkelve a hídon az út érdekesen kanyarog, maradunk a főúton és lesz egy körforgalomszerű főtér, ahol Pócsmegyer felé jobbra kell letérniük a Béke utcára. Kimegyünk Tahitótfaluból és még kb. 10 km egyenesen sehova nem letérve az útról. Jobbra és balra lesznek leágazások, pl. Pócsmegyer, Surány I: II. egyik fele sem kell letérni, az úton maradva beérkezünk Szigetmonostorra.

Gépkocsival,/bringával komppal:
  • 1. Szentendre és Leányfalu határában a Határcsárdától indul a folyamatosan este 22.00-ig közlekedő komp, mellyel azonnal Szigetmonostoron lehetnek vendégeink. A kompra egyszerre 6 gépkocsi fér fel. Érdemes leparkolni a túlparton és gyalogosan átjönni a komppal, aztán 15 perc séta a falu.
  • 2. Dunakesziről általában 20 percenként közlekedik a komp, mely Horányban köt ki. Az aszfaltos úton Szigetmonostorra kell hajtani.
  • 3. Vácról Tahitótfaluba érkezik a komp, ahonnan az irány Tahitótfalu központja, majd balra Pócsmegyer-Szigetmonostor felé.

Busszal:
Újpest-Városkapu - Szentendre, Szigetmonostori rév kb. 30 perc, majd át a komppal, és séta, ahogyan fent látjátok.

Bringával/gyalog-komppal:
Szentendrén, a Duna parton, a Napórás házzal szemben van a Rév, ahonnan kora reggeltől minden óra 30 perckor indul a kishajó: 250 Ft/fő/út. A szigeten kikötve még 2000 méter Szigetmonostor. Ők is indítanak pótjáratokat. Az utolsó 19.30-kor menne, de a pótjáratok: 20.00, 21.00, 22.00. Fontos tudni, hogy csak gyalogosokat és bringásokat szállít, és a rendezvény kb. 2 km-es sétával közelíthető meg. Hajrá ökoturisták!!!!

Parkolás:
Egész nap a szigetmonostori polgárőrök segítenek nektek a parkolásban, 2 helyen is lesz nagyobb terület kialakítva erre.
 
Fő támogatóink:

Mire számíthat a kedves látogató?

Részletek hamarosan!

 


A Piros Lábos Fesztivál szervezői

 

 

Megosztás