Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2020 rendezvények

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink

2018. májusának 12. napján immáron 12. alkalommal szervezi meg a Szigetmonostori Kisállatávásárt a SZIKKE (Szigetmonostori Kistermelők Közhasznú Egyesülete). A rendezvény 9 órakor nyitja meg a kapuit. Az eseményről készült írás a cikk címére kattintva olvasható el! A program facebook eseménye a képre kattintva nyílik meg.

a vásáron helyi és kistérségi gazdálkodó és termelő családok kínálnak eladásra élőállatot, helyi kistermelők portékáit (köztük házi sütemények, tejtermékek, szörpök, lekvárok, magvak, hidegen sajtolt olajok, palánták, zöldség és gyümölcs) valamint kézműves termékeket (textiláruk, festmények, kerámiák, festett kavicsok, bőrdíszmű) szóval a kínálat széleskörű, mindenkinek akad valami, ami biztosan érdekelni fogja!

A kisállatvásáron immár hagyományos a főzőverseny, amelyen számos csapat megméretteti a tudását, idén a „Szárnyast a bográcsba!” a témakör – fát a szervezők biztosítanak. Ebben az esztendőben is lesznek hagyományos falusi vetélkedők, sőt idén először lebonyolításra kerül az „I. Szigetmonostori Országos Nyuszimotor-verseny”, amelyhez a felkészületlenül érkező gyermekek kapnak járgányt, de aki tudja, hozza el jól bejáratott saját lábbal-hajtós járművét! Szintén hagyomány a tematikus állatszépségverseny, idén a kacsákat és libákat várjuk. Akinek van olyan vízi-szárnyasa, amelyik érdemes lehet a dobogóra, ne rejtegesse, mutassa meg a publikumnak a zsűri ugyanis a kisállatvásár közönsége.

A kicsiket a már megszokott terményes-játszóházzal, állatsimogatóval és kézműves foglalkozásokkal (tűzzománcozás és agyagozás) várjuk szeretettel! A rendezvényt az immár hagyományos tombolával zárjuk, amelynek során számos értékes nyeremény és nem utolsó sorban élőállat-főnyeremények kerülnek kisorsolásra.

A SZIKKE különösen büszke arra, hogy napjainkra számos olyan helyi lakos is állattartásba fogott, aki az első jószágát egy kisállatvásár tomboláján nyerte! Érdemes kilátogatni a Szigetmonostor Faluházba, egész napos rendezvény és számos élmény a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

A rendezvény plakátja itt nézhető meg!


SZIKKE

Megosztás