Bursa Hungarica

Koronavírus tájékoztató füzet letöltése

Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Koronavírus információk

Információk, tudnivalók


A Világjárvány okán Hazánkban kialakult vészhelyzetre való tekintettel ismét összefogásra, vállt-vállnak vetve történő közös helytállásra, hívom fel Szigetmonostor Község lakosságát.

Az árvizek idején megtapasztalt összefogás hatására a Dunai vészhelyzeten tudtunk közösen úrrá lenni, megfékeztük a megáradt folyamot, most is ugyan ezt kell tennünk!
Jelenleg az összefogás, az egymás segítésének alapja az OTTHONMARADÁS.

Az teszi a legtöbbet a veszély elhárításáért, aki otthonában marad. Nem tétlenség, hanem a legnagyobb, legjelentősebb szerepvállalás ez! Minden magáért, szüleiért, nagyszüleiért gyermekeiért és a közösségért felelősséget érző polgár becsukja a kertje, háza kapuját ezzel nem enged teret a vírus tombolásának. Az erő most a hátra lépésben van, hogy amikor eljön az ideje a felállásnak akkor legyen erőnk erre is!
Kérem vegyék komolyan a hozott intézkedések betartását, az egymástól való biztonságos távolság megőrzését, a külföldön létből, vagy tünetekből adódó önkéntes karantén vállalását, a vásárlás, és ellátás szabályainak szem előtt tartását. A személyes kapcsolatok csökkentésével, a higiéniás szabályok betartásával, az immunrendszer erősítésével a járvány mérsékelhető, legyőzhető tegyünk meg mindannyian egyenként mindent ennek érdekében.

Kérjük, kísérjék figyelemmel Szigetmonostor Község Önkormányzata által közreadott hivatalos információkat a koronavírussal kapcsolatban.Az új koronavírus magyarországi terjedésének csökkentése, a fertőzés tömegessé válásának  lassítása  érdekében a Nemzeti  Népegészségügyi  Központ  felhívja mindazok figyelmét, akik az elmúlt időszakban bármely külföldi országban jártak, hogy vonuljanak önkéntes házi karanténba. Erre vonatkozó tájékoztatót ide kattintva tekinthetik meg.

Megosztás

A koronavírus nagyon gyorsan terjed és tudjuk, hogy az idősekre a legveszélyesebb, ezért arra kérjük idősebb honfitársainkat, hogy maradjanak otthon. A felhívást ide kattintva ismerhetik meg.

Megosztás

Új kormányrendelet írja át az életünket, megjelent a miniszterelnök által bejelentett kijárási korlátozásról szóló rendelet, miszerint 2020. március 28. és április 11. között kijárási korlátozást vezetett be. A felhívást ide kattintva ismerhetik meg

Megosztás

Elkészült a koronavírussal kapcsolatos tájékoztató anyag, melyet ide kattintva ismerhetnek meg. A 28 oldalas színes kiadvány hamarosan nyomtatott formában is elérhető lesz, amelyet önkéntesek által kívánunk eljuttatni a településen élők számára.

Megosztás

Tisztelt Lakosság! Miniszterelnökség Területi Közigazgatás Működtetéséért Felelős Helyettes Államtitkársága, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 fertőzéssel kapcsolatos ajánlásait, gyakorlati tanácsait valamint tájékoztató anyagait az alábbiakban ismerhetik meg.  Bővebben a címre kattintva...

 

Megosztás

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása március 12-től a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében előre nem látható ideig szünetel. Erre vonatkozó tájékoztatót ide kattintva ismerhetik meg.

Megosztás

Kedves Szülők! A rendkívüli helyzetre való tekintettel a következőket kérjük: Betegrendelésre csak indokolt esetben jöjjenek! Beutalót, recepteket is telefonon kérjenek! Az egészséges tanácsadásra is csak az jöjjön, akinek kötelező oltás jár! A tájékoztatás ide kattintva ismerhetik meg.

Megosztás

A vírus fertőzőképessége a használati tárgyainkon és felületeken is megmarad, mint pl. fém, műanyag, papír fa, textília stb. Az általános tudnivalókat a koronavírus terjedésének megakadályozásáról, a mai tudásunk szerint ide kattintva ismerhetik meg.

Megosztás

Tisztelt Lakosság! A járványveszély miatt ajánlott vásárlói magatartásra vonatkozó tájékoztatást ide kattintva ismerhetik meg.

Megosztás

Azon szigetmonostori polgárok számára, akiknek a Hatóság kötelező karantént rendelt el (pandémiás vészhelyzeti intézkedés eredményeként) az Önkormányzat jogszabály szerint köteles ellátást biztosítani. Kérem, hogy akik ilyen eljárás alá vont személyek vegyék fel a kapcsolatot az Önkormányzattal (hivatali időben) a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen vagy 06 26 393-512 / 06 26 593-064 telefonszámokon.

Megosztás

Koronavírus teremtette vészhelyzetre tekintettel 2020. március 18-tól az óvodában és a bölcsődében ügyeleti rendszert vezetünk be. Az ügyeleti rendszer feltételei mind a két intézmény vonatkozásában a következők: Feltételek a címre kattintva...

Megosztás

Értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II.25.) EüM rendelet 23.§ (1) bekezdése értelmében a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt 2020. március 15. napjától a fogorvosi alapellátás keretében kizárólag sürgősségi ellátás nyújtható.

 

Megosztás

Felhívjuk a tisztelt szülők figyelmét, hogy a járványhelyzet miatt, csak abban az esetben vigyék gyermeküket óvodába, bölcsődébe, ha az a munkavégzés, és a gyermekfelügyelet megoldatlansága miatt feltétlenül szükséges. Minden más esetben kérjük, hogy gyermekeket tartsák otthon. A bölcsőde és az óvoda előreláthatólag keddig működni fog. Az általános iskolában a kormány döntése alapján hétfőtől már nem lesz tanítás. Aki továbbra is szeretné igénybe venni a közétkeztetést, az jelezze az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , illetve bölcsődei étkeztetés esetén a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, és hozza be a tiszta ételhordóját. Aki nem jelzi ez irányú igényét annak nem kerül étel megfőzésre. Arra kérjük a szülőket, hogy az intézményekkel kapcsolatos friss információkért kövessék nyomon a szigetmonostor.hu oldalt, illetve a szigetmonostor hírei facebook oldal bejegyzéseit, ahol ha szükséges további tájékoztatással fogunk szolgálni.

Megosztás

Azok a szigetmonostori, 65 év feletti, vagy krónikus beteg lakosaink, akiknek a koronavírus helyzet miatt, gondot okoz a napi élelmiszer beszerzése, jelezzék a polgármesteri hivatal erre fenntartott telefonszámán. (+36 70 935 4651) Kérjük őket, hogy a saját érdekükben, csak rendkívüli okokból hagyják el a lakásukat!Keressünk továbbá, olyan 50 év alatti önkénteseket, akik társadalmi munkában, vállalnák a bevásárlások intézését az idősek és betegek részére. Kérjük jelentkezzenek munkaidőben a fent megadott telefonszámon.

Megosztás

Tisztelt Lakosság! Tájékoztatom Önöket, hogy ma 14 órától a Kormány a koronavírus megelőzésével kapcsolatos intézkedések végrehajtása érdekében veszélyhelyzetet hirdetett ki az ország teljes területére. Ezzel kapcsolatos információkat Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztató keretében jelentette be, melynek információit az állami csatornákon lehet megismerni. A koronavírusról szóló részletes és hiteles információt a kormány a www.koronavirus.gov.hu honlapon ad. További információ a címre kattintva...

Megosztás

Gyakorlati útmutatók, tájékoztató anyagok a koronavírus fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében ide kattintva ismerhetők meg.

Megosztás

A koronavírus tüneteiről, óvintézkedésekről szóló rövid tájékoztatót ide kattintva ismerhetik meg.

Megosztás

A 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ által az egészségügyi alapellátásban dolgozók számára kidolgozott követendő járványügyi és infekciókontroll szabályok (eljárásrend) 2020. március 2-tól érvényes változatát ide kattintva ismerheti meg!

 

Megosztás

A Kormányhivatal közzé tette tájékoztatóját a koronavírussal kapcsolatos információkról, ingyenesen hívható zöldszámokról, melyek az alábbi linkre kattintva ismerhetőek meg: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/tajekoztato-az-uj-koronavirusrol

Megosztás

 A kínai Vuhan városból indult tüdőgyulladással járó új vírusfertőzés egyre inkább kezd globális méreteket ölteni. A Kormány a betegség elleni védekezés érdekében egy operatív törzset hozott létre. A tájékoztatást ide kattintva ismerhetik meg.

Megosztás