Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Fotópályázati Felhívás

Árvíz 2024 Szigetmonostor Fotópályázati Felhívás

Szigetmonostor Község Önkormányzata, az Újságoló szerkesztősége és a Szigetmonostori Faluház fotópályázatot hirdet „Árvíz 2024 Szigetmonostor” címmel.

Általános szabályok


A pályázat nyitott minden amatőr és profi fotós részére. Okostelefonnal készült képekkel is lehet pályázni. Egy szerző legfeljebb három fotót küldhet be. Egy alkotás csak egy változatban adható be. Kizárólag digitális képeket várunk.
A pályázati anyagokat emailen az arviz2024szigetmonostor@gmail.com címre várjuk 2024.október 27-ig.
A képek technikai adatairól
• Hosszabbik oldala minimum 1920 képpont.
• Formátuma jpg.
• Színtere sRGB.
• Mérete maximum 2 Mbyte.
• A feltöltendő állomány neve az angol ABC betűit, számokat és az alsó vonás karaktert tartalmazhatja (ékezetes betűk, szóköz, grafikai jelek nem lehetnek benne).
• A képek elküldésekor kell megadni a pályázó nevét és a kép címét. Ezt és ilyen formában fogja viszontlátni mindenhol, ahol hivatkozás történik a későbbiekben a képre (vetített kiállítás, jegyzőkönyv, katalógus, hivatkozás). A kép címében nem szerepelhet a fotós neve.
• A kép nem tartalmazhat jelzést (pl. vízjel) amely a szerzőre utal.

A képek elnevezését a következő minta szerint kérnénk:

Jófej Ádám: Kisértés című képe – jofej_adam_kisertes.jpg

Jogszabály környezet

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. Amennyiben a képen fiatalkorú személy(ek) szerepel(nek), a szülő / gondviselő engedélye szükséges. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a szükséges engedéllyel.

Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait.
Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a kiírót mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre.
A fotók térítés nélkül megjelenítésre kerülhetnek mind nyomtatott dokumentumokban, sajtóban, könyvekben, mind az egyéb médiákban (internet, televízió, stb…) a szerző nevének feltüntetése mellett. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a kiíró csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult. A pályázat kiválasztott képeiből a rendező nyomtatott kiállítást szervez.

A zsűrizés egykörös. A pontszámok (1-10 pont adható), illetve azok egyezősége esetén a zsűri dönti el az első, második és harmadik helyet. Amennyiben a pályázat kiírója meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a jelen kiírásban felsorolt szabályok bármelyikét megszegi, az érintett képet a pályázó értesítése nélkül kizárja a pályázatból. A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése esetén, a pályázatot a résztvevők értesítésének mellőzése mellett visszavonja.

Kategóriák
A. Színes – kötetlen


A képek témája a 2024 szeptemberben lezajlott árvíz Szigetmonostoron. Az árvíz, mint természeti jelenség, az árvízi védekezés munkálatai, emberi sorsok, drámák az árvízzel kapcsolatban. Állatok és növények az árhullám idején. Ennél pontosabb tematikai megkötés nincs.  A képeknek Szigetmonostoron, illetve a Szentendrei-szigeten kell készülniük.


Várjuk a képeiket!

A zsűri tagjai

  • Esteban Sanchez természetfotós
  • Hantos Zoltán, az Újságoló főszerkesztője
  • Molnár Zsolt, polgármester

Nevezési díj

Nevezési díj nincs.

Díjazás

• I. hely: 4 fős családi étkezés (2 felnőtt+ 2 gyermek) a Rosinante Fogadó éttermében, oklevél

• II. hely: 20 000 Ft. értékű fotófelszerelésre fordítható vásárlási utalvány, oklevél

• III. hely: 10 000 Ft. értékű fotófelszerelésre fordítható vásárlási utalvány, oklevél

Naptár
• Képelküldési lehetőség: 2024. október 9. 00:01-től október 27. 23:59-ig

  • Zsűrizés: 2024. október 27-től 2024. október 30-ig.
  • Eredmény közzététele: 2024. november 9.
  • Díjátadó és kiállítás megnyitó: 2024. november 9.

Az első három díjazott alkotás az Újságoló lapban kerül publikálásra. A legjobb képekből pedig a Faluházban fotókiállítást szervezünk.

Back to top