Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Elkészült csapadékelvezető rendszer Bajcsy Zs. és Táncsics utcában

Sikeres pályázati beruházás eredményeképpen működik a csapadékvíz-elvezetés a Táncsics és a Bajcsy Zs. utcákban, melyről készült képeket alábbiakban tekinthetik meg.

Meghívó – megújult utak átadása

Szigetmonostor Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját a „Felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése” projekt lezárására. A meghívót ide kattintva ismerhetik meg.

Befejeződőtt a Táncsics u. és Bajcsy Zs. u. csapadékelvezető rendszerének építése

Szabad az út a település ófalui részén a csapadékvíz számára, befejeződött a Bajcsy Zs. és Táncsics utcák csapadék elvezető rendszerének építése. A beruházás az Önkormányzat sikeres pályázata révén 62,26 millió Ft támogatásban részesült. A sikeres projekt eredményeként a Bajcsy Zs. utca két oldalán felszín alatti elvezető rendszer épült, a Táncsics utcában pedig felszíni elvezető valósult meg. A két utcából a víz iszap és zsírfogó közbeiktatásával jut a Madárbarát parkban kialakított befogadóba. A munkák során bekövetkezett csapadékos napok igazolták, hogy a tervező asztalon elképzelt vízelvezető rendszer gyakorlatban is kiválóan szolgálja az érintett térség csapadékvíz mentesítését.

Csapadékteszt alatt a Táncsics utca vízelvezető vápájának alapozása

A lehullott csapadék tesztelte a Táncsics utcai esővíz elvezető vápa alapozását, erről készült kép ide kattintva ismerhető meg.

Tovább folytatódik a csapadékvíz elvezető kiépítése

Elkészült a Bajcsy Zs. utca jobboldali rejtett csapadékvíz elvezető rendszer a járda alatt.

Zajlik a csapadékvíz elvezető kiépítése

Elkészült a Bajcsy Zs. utca baloldalán a résfolyóka.

Megtörtént a munkaterület átadás a csapadékvíz elvezetés kiépítéséhez

Szigetmonostor Község Önkormányzata 62,26 millió Ft vissza nem térítendő állami támogatást nyert (támogatásról szóló döntést ide kattintva ismerhetik meg), amelyből most a Bajcsy-Zsilinszky és Táncsics utcák csapadékvíz-elvezetését kívánja megoldani.

A beruházás során a két említett utca csapadékvíz- elvezetése kerül megvalósításra, mely elősegíti a lakosok kényelmesebb közlekedését a csapadékos időszakokban is, továbbá megakadályozza az épületek és az utcák elöntését.  A projekt eredményeként nem csak a Bajcsy-Zsilinszky és Táncsics utca vízelvezetése oldódik meg, hanem a környező utcáké is, melyek csapadékvizét e két utca vezeti el.

Szigetmonostor egész területén sok problémát jelent az esős időszakokban a rengeteg lehullott csapadék. A pályázat keretében most lehetőségünk nyílt a két legveszélyeztetettebb útszakasz vízelvezetésének megoldására. Habár a teljes vízgyűjtő területről származó csapadékvíz a Bajcsy-Zsilinszky utca végén, az önkormányzat tulajdonában lévő Madárbarát park, mély fekvésű területére jut, és többnyire elszikkad, az elfolyó vizek szabályozatlanul, veszélyeztetve a környező házak pincéjét és az utcai közlekedést, intenzív csapadék esetén a hordalékot is magával sodorva jut a befogadóba. A Táncsics utca fogadja a József A. utca egy-egy részének csapadékvizét is, a plusz vízmennyiség veszélyezteti a házak pincéjét, továbbá az utca középső, lefolyástalan részén tavat képez. A beruházással biztosítani tudjuk a csapadékvíz hordalékmentes lejutását, valamint megakadályozzuk a házak és az utcák elöntését, így a lakosoknak már nem kell aggódniuk a nagy esőzések okozta kellemetlen problémáktól.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett pályázat a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és a Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatának keretéből valósul meg. A projekt támogatásának mértéke 95%.

A kivitelezést a RIVUSZ Kft. végzi (szerződést ide kattintva tekintheti meg), munkaterület átadása 2018. november 21-én volt és szerződés szerint a munkavégzés előreláthatóan 120 naptári napig tart.

A kivitelezés ideje alatt forgalomkorlátozásra lehet számítani, de beruházás ideje alatt biztosítjuk az ott lakók zavartalan hazajutását.

Támogatást nyert a csapadékvíz elvezetési pályázat

Az Önkormányzat által a Bajcsy Zsilinszky és Táncsics utcák vízelvezetésére benyújtott pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásban részesítette. A beruházás kivitelezésére 2018. év során kerül majd sor. Megvalósulását követően az Ófalu egyharmada esővizének elvezetése válik rendezettebbé a rendkívüli csapadékos időszak kivételével részben a felszín alatt.

Back to top