Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A szigetmononostori Orvosi Rendelő felújításával kapcsolatom tudnivalókat, információkat ismerheti meg oldalunkon.

Megújul a Mártírok utcai Orvosi Rendelő Szigetmonostoron

Szigetmonostor Község Önkormányzata „Egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény fejlesztése Szigetmonostorban” címen 33,62 millió Ft vissza nem térítendő állami támogatásban részesült a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett, Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatának forrásból támogatott PM_EUALAPELLATAS_2017/53 pályázat keretében. 

A beruházás során a Mártírok utcai orvosi rendelő kerül felújításra, korszerűsítésre. Főbb céljaink között szerepel az egészségügy intézményrendszeri fejlesztése, ezen belül az alapellátás fejlesztése, melyeket az infrastruktúra korszerűsítésével és eszközbeszerzéssel kívánunk elérni. Ezen felújítás és korszerűsítés az orvosi rendelő komplex felújításának második ütemét tartalmazza, az egészségügyi alapellátó szolgáltatások bővítésével és akadálymentesítésével. A projekt keretében megvalósításra kerül a teljes fűtési rendszer korszerűsítése, valamint napelemek telepítése az épület tetőszerkezetére. Így, a környezettudatosság jegyében az intézmény a megújuló energiát felhasználva tudja biztosítani magának energia felhasználásának jelentős részét.  Kiemelt szerepet kap az intézmény akadálymentesítése is, amelynek során többek között mozgáskorlátozott parkoló és mellékhelyiség is kialakításra kerül. A beruházás folyamán eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt, amely az alapellátás minőségének javításán túl olyan vizsgálatok elvégzését is biztosítani tudja, amelyekre eddig nem volt lehetőség az intézményben, és így az orvosi rendelő szolgáltatási és betegellátási palettája is bővülni fog.

A beruházás idén nyáron valósul meg, a kivitelezést a H. Conzept Ingatlan Kft. végzi, 2018. június 28-án kezdődik és várhatóan 2018. augusztus 20-án fejeződik be.

A kivitelezés ideje alatt az egészségügyi ellátás természetesen továbbra is biztosítva lesz, de kérjük a lakosokat, hogy a különböző szakrendelések pontos helyszínéről mindig informálódjanak, mert azok átmenetileg változhatnak.

Záró Sajtóközlemény

Kedves Lakosok! Örömmel tudatjuk, hogy ezentúl nem csupán a község múltjára, a sziget talajának különleges vízszűrő képességére, az egykori Szent Szalvator monostorra lehetnek büszkék, hanem a most átadott Mártirok utcai orvosi rendelőre is, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett, Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatának forrásából támogatott PM_EUALAPELLATAS_2017/53 pályázat keretében újult meg.

Véget ért a nehéz átmeneti időszak, amikor különböző helyszíneken kellett felkeresniük a szakrendeléseket, mert most már a megújult rendelőben XXI. századi körülmények és egészségügyi ellátás várja Önöket.

Egyik fő törekvésünk az épület környezettudatos megújítása volt. Ennek keretében például új fűtési rendszert építettünk ki, napelemeket helyeztünk el a tetőzeten az energiaellátás korszerűsítése érdekében. Az épület megközelítése mozgáskorlátozottak részére akadálymentesen biztosított, akiknek külön parkoló és mellékhelyiség áll a rendelkezésükre, hogy ezzel is segítsünk a nehéz helyzetben élők  helyzetén.

Másik fő  célunk az egészségügyi eszközpark fejlesztése volt. Tovább bővítettük például a diagnosztizálás eszközeit, amelyek leginkább a betegségek korai időszakban történő felismerésében segítenek. Hatására növekedhet a jövőben az itt élők átlag életkora.

Úgy érezzük, hogy példamutató összefogással sikerült az egészségügyi alapellátást javítanunk Szigetmonostoron, amelyről majd – természetesen – az érintettek mondanak véleményt. Reméljük, kedvező lesz a fogadtatása!

Köszönjük a Pest megyei-, a helyi Önkormányzat, és a tervezésben, szervezésben, kivitelezésben résztvevő cégek munkatársainak eredményes munkáját, a lakosok türelmét!
Élhetőbb lett Szigetmonostor.   


Az épületről készült képek az alábbiakban tekinthetők meg:

Határidőhosszabbítás 2

Az Orvosi Rendelő felújításával vállalt szükségszerűvé vált plusz feladatok elvégzése miatt a projekt befejezési határidejét további egy hónappal, 2018. december 30-ig meghosszabbításra került.

Határidőhosszabbítás

Az eredetileg tervezett szeptember 30-i befejezési határidőt november 30-ra módosítottuk, tekintettel az alapanyagok és a munkaerő biztosításában jelentkező nehézségekre, valamint a munka során előállt váratlan és plusz feladatokra. Erre vonatkozó szerződés módosítás ide kattintva ismerhető meg.

Meghívó zárórendezvényre

Ezúton meghívom a „Szigetmonostor Orvosi Rendelő épületének felújítása és bővítése” tárgyú PM_EUALAPELLATAS_2017/53 kódszámú beruházás záró rendezvényére. Helyszín: Szigetmonostori Orvosi Rendelő, 2015 Szigetmonostor, Mártírok u. 5., Időpont: 2018. december 19. (szerda) 13 óra. A meghívó ide kattintva tekinthető meg.

Back to top