Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Szent Iván nap volt a Faluházban

A településen június 22-én örömteli mulatságra gyűltek össze kicsik és nagyok, hogy együtt ünnepeljék a nyár legszebb napjait. A programok kavalkádja már délután elkezdődött, és egészen éjszakáig tartott.

A legkisebbeket a Molyolok Bartha Kata Bábszínháza varázsolta el „Az állatok farsangja” című előadással. A délután folyamán piknikre és labdázásra is volt lehetőség, így a családok kellemesen eltölthették a szabadidejüket a kellemes, nyári késő-délutánon.

Az rendezvény kezdéseként a Zöldsziget Táncegyüttes lépett színpadra, akik fergeteges táncukkal hódították meg a közönséget. A hangulat fokozatosan emelkedett, majd ezt követően a Kertem buli, Mocskonyi Dörgőékkel igazi retró hangulatban telt.

A nap fénypontja kétségkívül a Szent Iván-éji tűztáncolás volt. A lángok tánca lenyűgöző látványt nyújtott, a szinte pulzáló, körkörös tánc pedig felidézte azokat az misztikus, közösségi érzéseket, amikor az emberek hitték, hogy a közös táncnak rossz szellemeket űző ereje van és szerencsét hozzanak a következő évre.

Ezen kívül Laczkó Péter, a Vándorfényképész is csatlakozott a mulatsághoz, aki csoda-laborjával és Körtükrészeti nyolcszögvényével kápráztatta el a közönséget. A Csóka konyha finom lecsójával várta a vendégeket így senki sem maradt éhen a programok alatt.

A Szent Iván-éji mulatság a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg, és minden résztvevő számára egy felejthetetlen élményt nyújtott.

Back to top