Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A csónakkikötő telepítése is téma lesz a közmeghallgatáson

Szigetmonostor Község Önkormányzata Pályázati forrás elnyerésének eredményeként kajak, kenu, sárkányhajó, és egyéb nem motoros csónakkikötő létesítését tervezi, melynek helyszíne az egyetlen kizárólag önkormányzati tulajdonú Dunával határos ingatlan, a Gödi rév és attól délre eső terület.

Az engedélyes terv a strand déli határán levő lépcső folytatásában tartalmazta a kikötő pozícióját, de lakossági észrevételek alapján az Önkormányzat átgondolta és számba vette a lehetséges egyéb helyszíneket.

A helyszín kijelölésekor eredetileg a szolgáltatások mielőbbi, minél kényelmesebb elérése volt a szempont, azonban a strand tényleges használata, a hivatalos strand déli határán túlnyúló fürdőzés okán valóban a strand északi részen biztonságosabb a kikötő elhelyezése.

Ezen megfontolás alapján a kikötőre vonatkozóan, egy módosított telepítési rajzot készített a tervező, a révház közelében. Ez a „piactér” által kínált szolgáltatásoktól távolabbi ugyan, de a létesítmény működtetése a módosított helyszínen biztonságosabb, felügyelete jobban megoldható.

A terv és a település egyéb fejlesztési elképzeléseinek bemutatására 2022.08.12.-én 18:00-kor a Közmeghallgatás keretében kerül sor a horányi „Piactéren”

Back to top