Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A köztéri kukák helyes használatával megelőzhető a szeméthegyek kialakulása

A kánikulai hétvégén tekintettel a nyárias időjárásra és a parti rendezvényekre hatalmas mennyiségű szemét gyűlt össze, sajnos nem csak a köztéri kukában, de azok mellett is. A hulladék jelentős része azonban nem a strandolók szemete, hanem kommunális hulladék, sőt volt közte sitt és egyéb oda nem való szemét is.

Az Önkormányzat a gát legforgalmasabb Orgona és Boglárka utcák közötti szakaszán mintegy 50-100 m-ként, helyezett el hulladékgyűjtőket, melyek száma a rendezvényhelyszínek közelében jelentősen megemelkedik, nem beszélve a szolgáltatók által kihelyezett gyűjtőkről. Nyári időszakban a strand térségében külön munkatárs figyel a mosdók rendjére, azonban az ezeket igénybe vevők magatartása, hozzáállása ezzel együtt is nagy jelentőségű.

Nyomatékosan emlékeztetni kívánjuk a környéken élőket és nyaralókat, hogy a köztéri szemétgyűjtők nem az ingatlanokban keletkező kommunális hulladék tárolását szolgálják! Erre a szolgáltatóval kötelezően mindenkinek szerződést kell kötni. Kérjük, hogy ilyen típusú szemetet ne helyezzenek el a köztéri gyűjtőkbe! Az önkormányzat megfelelő gyakorisággal üríti ki az utcai tárolókat, azonban ilyen mennyiségű hulladék kezelésére nem rendelkezik erőforrással és nem kívánja saját költségén elszállítattni a nem oda való hulladékmennyiséget. A minden jó érzésű embert zavaró szeméthegyek csak akkor tűnnek el, ha mindenki rendeltetés-szerűen használja a kihelyezett tárolókat.

Szigetmonostor Község Önkormányzata

Back to top