Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Fűrné Láng Erika Éva

független önkormányzati képviselő

Szociális és Egészségügyi Bizottság (elnök)

Fűrné Láng Erika ez úton mond köszönetet minden választópolgárnak, akik az idei önkormányzati választásokon bizalmat szavaztak és támogatásukról biztosították. A jelenleg megválasztott képviselő testület  fiatalos, dinamikus, teli van ötletekkel és tenni akarással és már el is kezdődött a közösen elhatározott programok, tervek megvalósítása. A testületi munkamegosztásból következően számos új feladatom is lesz a korábban / képviselői bemutatkozóban/ megfogalmazottak mellett. A szociális, egészségügyi/ / bizottság vezetőjeként fontosnak tartom, hogy biztosítani tudjuk a lakosság jólétét, valamint életminőségének folyamatos javítása mellett olyan támogatási környezetet kell működtetnünk ,  amely  erősíti  a közösséghez, a lakóhelyhez való kötődést, a társadalmi szolidaritást. Különös figyelmet kell fordítanunk az egészségmegőrzésre, megelőzésre. Törekednünk  kel l arra, hogy  a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatási esélyei, életminőségük, életük önálló irányítási lehetőségei  javuljanak.

A  fent i célok megvalósítása érdekében rendszeressé  szeretnénk tenni  a betegségeket  megelőző szűréseket, népszerűsíteni  szeretnénk a több  mozgást, a dohányzás elhagyását,  a magas vérnyomás és cukorbetegség  megelőzését /  vérnyomás,  vércukor,  EKG szűrés, masszázsok,  egészséges ételbemutatók/ szervezésével a helyi  és területi egészségügy i szakemberek bevonásával .  Az  idős korúak  helyzetével  kapcsolatban  a már  beazonosított  problémák  fejlesztési lehetőségeit  megvizsgáljuk,  felmérjük, hogy a  fentieken kívül  kik  szorulnak segítségre és az  intézményeink,  szociális ellátó rendszerünk segítségével megszervezzük  a segítségnyújtást. A nehéz anyagi körülmények között élőket lehetőségeink szerint segítjük, a munkájukat elvesztőek újbóli munkába állását a Munkaügyi központtal együttműködve kívánjuk elősegíteni.  Kezdeményezzük, hogy a helyi intézmények csatlakozzanak a Közszolgálathoz- a Közszolgálat működése a helyi kapcsolatokban –programhoz /az érettségi  előtt  álló fiatalok 50 órájának helyben történő ledolgozása/. Folytatjuk  az  Idősek  Világnapjához  kapcsolódó  helyi  rendezvényeket.

Az aktív korú  és munkába eljáró  lakosság jogos igénye, hogy az orvosi rendelő és a gyógyszertár hetente legalább egy alkalommal a délutáni és kora esti időben is tartson nyitva, kezdeményezzük  az ez iránti igény kielégítését.   Végezetül  mint képviselő igyekszem legjobb tudásom szerint végezni képviselői munkámat, amelyhez az Önök együttműködését és támogatását kérem.

Back to top