Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Molnár Zsolt

polgármester

Tisztelt Olvasó! Kedves Látogató!
Nagy szeretettel üdvözlöm Szigetmonostor honlapján!

2006-tól mint polgármester, korábban képviselőként, illetve bizottsági tagként végeztem a helyi, közösségi munkámat. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a település ne lakóhely, hanem közösség legyen, ennek érdekében minden ezt erősítő civil kezdeményezést örömmel támogatok.

Kérem, engedjék meg, hogy röviden bemutassam településünket: A falu, ahol most jár Európa egyik legnagyobb folyója a Duna szigetén a Szentendrei-szigeten található. Szigetmonostor a szigetünk legdélebbi települése. Hogy milyen ez a sziget? Vannak, akik szabadidejükben hegyvidékre, erdős területre vágynak, mások hűs vízpartra, megint mások számára a síkság végtelenje a legcsábítóbb. Itt, nálunk, mindhárom élmény elérhető.

Az igazi értéke a falunak apáink szerint, a békessége, a nyugalma, a közösség befogadó ölelése, a vándort megszólító közvetlensége. Üzennek az ősi múlt földbe rejtett töredékei, a régmúlt földből kibújó római romjai. Jelen van a névadó monostor lelkülete, a rejtőzködő, jelenleg nem látható, falainak talánya. Körülleng a természet páratlan megőrzöttsége szépsége. Az kristálytiszta ivóvízágyon nyugvó falu őrzi a rábízott értékeket, tudva, hogy mindez nem a miénk, hanem unokáinktól kaptuk ezeket kölcsön. Mindezek teszik érdekessé, különlegessé Szigetmonostort.

A falu legöregebb kockaköves főutcáján sétálva, túraútjain lovagolva, kerékpározva gazdagságot meríthetünk a falu kincseiből. A piacra, vagy egy-egy portára betérve kóstolhatjuk a helyi ízeket.

Ez a hely GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan, megszólíthatóan csakis a Dunát átlépve, hozzánk betoppanva lehet személyessé az Ön számára. Jöjjön el hozzánk és megtapasztalja, hogy nem megy haza üresen. Kívánok ehhez nyitott szívet!

Back to top