Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Egy helyi, szigetmonostori lakos franciaországi élményei alapján, Szigetmonostor Faluház kezdeményezésére és koordinálásával, a település Önkormányzatának támogatásával, 2 db automata defibrillátort vásárolt Szigetmonostor. Az újraélesztő készülékek szeptember végén, október elején érkeznek meg, várhatóan az ófaluban és horányban lesznek telepítve, riasztóval ellátott kabinokban.

A készülék feladata: Újraélesztés (szívleállás esetén) és a mentők kiérkezéséig az újraélesztett személy életben tartása. A készülékek használata bárki számára könnyen, egyszerűen elsajátíthatóak, a berendezések működés közben hangutasításokkal irányítják a használót, ugyanakkor analizálják a páciens állapotát.

A válltáska nagyságú (hordozható, mobil) Saver One Pad típusú, automata, ütésálló, por- és cseppmentes készülékeket amatőr, lakossági felhasználók részére tervezték. Könnyű, gyors, hatékony, praktikus használhatósággal rendelkeznek. A szükséges használat esetén a berendezések beavatkozás nélkül értékelik az EKG-t. Az analízis idő mindösszesen 4-15 másodperc. A készülékek a vizsgálat során automatikusan döntenek az életmentő defibrillárásról, annak erősségéről, és sokkol. A felhasználónak mindösszesen csak az elektródákat kell felhelyezni a megfelelő testrészekre, melyeket hangutasítással jelöl meg az életben tartó berendezés. Csak 3 lépés az életmentés: bekapcsolás – elektródák felhelyezése – sokk.

A készülékek telepítésének helyszínéről a különféle fórumainkon (Újságoló, szigetmonostor.hu, facebook oldalak stb.) értesítjük majd a jövőben a település lakosságát. A telepítés helyszíneit, mindenki számára jól látható, azonosíthat, zöld háttéren fehér szív és kereszt emblémájú táblával jelöljük meg. (Mellékelt kép.)

Szigetmonostor Faluház a berendezések üzembe helyezésével egy időben (és a jövőben évente legalább egy alkalommal), díjmentes oktatást szervez a készülék használatára vonatkozóan, melyre tisztelettel meghívjuk a település lakosságát! A pontos időpontot hamarosan közzé tesszük. A beruházás 950.000 Ft-ból valósul meg.

További információ:
Szigetmonostor Faluház
e-mail: faluhaz@szigetmonostor.hu
Tel.: 06 70 374-0541

Back to top