Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

5. Monostori Művésztelep

This event has ended

2021. július 12-26. között, immáron ötödik alkalom kerül sor Szigetmonostor Faluházban (Árpád u. 15.) a Monostori Művésztelepre, amelynek keretén belül, idén, nyolc művészt hívunk meg Magyarország minden szegletéből. A júliusban induló két hetes alkotói fórum az alábbi művészeti koncepció mentén zajlik bő egy hónap múlva. Részlet a művésztelep művészeti koncepciójából:Az idei művésztelep mottója: „Miénk a tér”.

4. Monostori Művésztelep (Fotó: Kovács Attila)

A művésztelepen résztvevő művészek feladata, hogy alkotásaikkal definiálják a művésztelep – és rajta keresztül az alkotók – „Miénk a tér” szerepét, amely mindenféle alkotói megkötés nélkül, a település különböző pontjain található terek adottságaiban, lehetőségeiben, hangulataiban értelmezendő.

Az alkotók feladata elsősorban olyan köztéri alkotások létrehozása, amelyekkel „ujjlenyomatukat” hagyják Szigetmonostor mindenki által látható és látogatható terein, szimbolizálva a település és a hazai kulturális színtér kapcsolatának mind teljesebb erősítését, közelítését egymáshoz, iránymutatást adva a következő generációknak is.A fenti koncepciónak megfelelően, a 2021-es Monostori Művésztelep során a művészek feladata Szigetmonostor köztereire olyan betonszobrászati alkotások tervezése és megalkotása, melyek a művésztelep méltó díszei lehetnek oda illő módon a település nyilvános tereinek.A

Monostori Művésztelep facebook oldala itt érhető el.

4. Monostori Művésztelep (Fotó: Kovács Attila)

FIGYELEM! A MONOSTORI MŰVÉSZTELEP ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN, AZ INTÉZMÉNY NYITVA TARTÁSI IDEJÉBEN LÁTOGATHATÓ.

e-mail-cím: monostorimuvesztelep@gmail.com
Telefon: +36 70 374-0541

4. Monostori Művésztelep (Fotó: Kovács Attila)
Back to top