Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Jávor Pali utolsó mulatása

This event has ended

Egy élő előadás, szívbemarkolóan, húzza be az ember lelkét, végig fogva tartja tekintetét. A néző szeméből sorra csordulnak ki a könnycseppek, amit ki elkendőz, ki pedig hagyja magát -elragadtatni.Benkő Péter a főszereplő, teljes átéléssel nyújtja a Jávor Paliságot. Alázatos, fennkölt, a nótázás meggyógyította a lelkét, és a hangját is visszaadta a dallamok, melyek emelik az est miliőjét.A zenészek tökéletesen érzik, a szolgálat erejét, hogy mennyivel erősebb most minden dallam, és hang, a gyógyítás , a segítés, nem is tudják, kinek húzzák el a nótáját, csak a Pali meséje alapján, értik, és érzik át , mekkora művésszel állnak szemben.

Lakatos Miklós és Benkő Péter

Csodálatos összhang, a zene és az átvezető szövegek nagyon precízen meg vannak írva, nincs szellőzés, mindig van történés, ez a nézőt egész este alatt fogva tartja.Könnyezünk, emlékezünk, együtt, s külön, s míg megyünk haza, a fülünkbe csengenek a híres dallamok, ki az aki ezen este után , nem álmodna a Jávor Palival, és a zenészeivel? akik elhúzták mindannyiunk, sok kedvenc nótáját!!

Jávor Pál szerepében: Benkő Péter

Az előadás tartalmából:1959 augusztus. A Városmajori Kórház udvarában, egy kórterem ablaka alatt, muzsikus cigányok zenéjükkel gyógyítgatják beteg társukat. Váratlanul megjelenik Jávor Pál, a színészlegenda a magyar film korabeli királya, aki szintén a kórház ápoltja.Mulatni szeretne, még egyszer… és szeretné elmondani mindenkori „bizalmasainak”, a cigányzenészeknek mi történt vele eddigi élete során:kik voltak a szülei, miként lett színész, hogyan ismerte meg a feleségét, mi történt vele a koncentrációs táborban és hogyan fogadták a hollywoodi álomgyárban.Szereti ha Jávor „Pali”-nak nevezik miközben mondandójába belesűríti véleményét az önkényről, legyen az társadalmi, szakmai vagy magánéleti és végigvezet minket a magyar film és színjátszás egyik hőskorszakán.Mindeközben szeret, imádkozik és mulat, mulat, mulat.A Magyarországi Szerb Színház előadásaA program látogatása díjtalan!

Jávor Pál muzsikásai
Back to top