Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

12. Lecsófőző verseny

This event has ended

Programok:

09:00-14:00 Lecsófőző verseny
10:00 Katolikus kenyérszentelés – Plébániakert
11:00 Református, baptista kenyérszentelés – horányi piactér
12:00-14:00 Zsűrizés
14:00 Zumba party
15:00 Eredményhirdetés

Közhírré tétetik!
Lecsósok falva újra megnyitja kapuit! Köztudott, hogy Szigetmonostor a „Lecsósok falva”, ahol a jó étel receptje apáról-fiúra szállva állít bizonyságot hosszú évtizedek, emberöltők óta eme étel sokszínűségéről és méltán megbecsültségéről.
Mondják ezen a tájon, hogy a jó lecsóhoz nem kell más, mint jó monostori földből való, jó alapanyagok, jó szakács, és legalább jó másfél órányi főzési idő. 2009-ben, azzal a szándékkal hívtuk életre a Szigetmonostori Lecsófőző Versenyt, hogy hagyományt teremtve, évről-évre összegyűljön a település apraja-nagyja, és a hétköznapi gondokat egy kicsit magunk mögött hagyva, egymás örömére, egymást megvendégelve tölthessünk el közösen néhány kellemes, felszabadult órát, így a nyár vége felé közeledve. Szeretettel várunk csapatoddal a 2022. évi 12. Szigetmonostori Lecsófőző Versenyre, mely megmérettetésen, reményeink szerint Ti is képviseltetitek közösségeteket.

Versenyszabályzat
A verseny célja: Közösségteremtő és közösségerősítő gasztronómiai program. A 2022. év legjobb lecsójának megválasztása.
A verseny időpontja: 2022. augusztus 20. szombat 10.00 órától
Helyszín: Szigetmonostor, horányi Piac tér (Nagyduna sétány 90.)
Az ételeket zsűrizésére felkértek: Szigetmonostor neves fogadóinak, éttermeinek, vendéglátó helyeinek vezetői, tulajdonosai
1. Nevezési díj: nincs.
2. Jelentkezés: Előzetesen a faluhaz@szigetmonostor.hu e-mail címen és a helyszínen.
3. Jelentkezési korhatár: 0-111 éves korig
4. Versenyző csapat létszáma: 1 főtől 100 főig.
5. Rendezők általi juttatások: főzőhely, sörgarnitúra csapatonként 1.
6. Helyszíni nevezés: 09.00 órától.
7. A verseny kezdete: augusztus 20. szombat 10.00 óra.
8. Kóstolás, zsűrizés: 12.00-14.00 óra.
9. Díjátadó ceremónia: 15.00 óra
10. Az étellel kapcsolatos gasztronómiai megkötések, előírások nincsenek.
11. Díjazás: Az első három helyezett, az eredménynek megfelelő serleget visz haza, az első helyezett csapat egy évig viseli a megtisztelő rangot: A legjobb szigetmonostori lecsó készítője. A többi csapat oklevelet kap.
12. A győztes lecsó receptje közzé tétetik Szigetmonostor község hivatalos portálján, a www.szigetmonostor.hu oldalon és a községi nyomtatott médiában, az Újságolóban.
13. A verseny minden évben, fokozatosan növekvő érdeklődés mellett, következetesen megrendeztetik, dicsőséget hozva az győztesek és Szigetmonostor település számára.
Zsűrizési szempontok: 1. egységes ízharmónia; 2. szín és illatkompozíció; 3. tájjellegű fűszerezettség és ízhatás; 4. a tálalás esztétikai kivitele
14. FONTOS INFORMÁCIÓ: Az országos Tűzgyújtási Tilalom miatt a versenyen fával, faszénnel tüzet rakni TILOS! Főzni csak és kizárólag gázzsámollyal lehet!
Az együttműködést megköszönve, tisztelettel:
Szigetmonostor Faluház csapata

Back to top