Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ÚTRAVALÓ ÉNEK – Huzella Péter és Gáspár Sándor verses-zenés estje

This event has ended

ÚTRAVALÓ ÉNEK – Szigetmonostoron
KÁNYÁDI 90’

A „ Nyergestetőtől a vörös villamosig ” Huzella-Péter és Gáspár Sándor verses-zenés időutazása
„Kányádi Sándor mindig azt mondta: A vers az, amit mondani kell. Többször élcesen beszélt arról, hogy a költészetet Gutenbergék bezárták a könyvek lapjai közé, holott az szabadon szárnyal, és a zene szabadíthatja ki a könyvekből, hogy minél több emberhez elérjen. Ő ennek a gondolatnak a nagy apostola volt”.

A Kossuth-díjas költőre emlékezünk, aki május 10.-én lenne 90 éves. Huzella Péter Kossuth-díjas zenész előadóművésznek saját megbízólevele volt a szerzőtől a versek megzenésítéséhez. A verses-zenés műsorban a történelmi és a személyes líra legjobbjai épp úgy helyet kaptak, mint a felejthetetlen gyermekversek. Kányádi Sándort a kortárs magyar irodalom legjei között említhetjük: a Valaki jár a fák hegyén, vagy Bántani én nem akarlak, a Nyergestető, a Fekete piros, és a Kuplé a vörös villamosról mind-mind örök érvényű tematikát vázol megismételhetetlen módon. Az előadók folyamatos diskurzust folytatnak költészettel, a költővel és a közönséggel.

A Magyar Kultúra Nap alkalmából Szigetmonostor Faluházba várunk minden érdeklődőt sok szeretettel 2024. január 26-án, pénteken 19 órától.

A belépés ingyenes!

Back to top