Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség terve 12 hosszútávú, egész Európát átszelő kerékpárút kialakítására. Ezen utak teljes hossza több mint 60 000 km, melyből több mint 20 000 km már elkészült. Az EuroVelo utak hasonló elképzeléseket tükröznek, mint az Egyesült Államokban a Greenway projektek, például az East Coast Greenway. Az EuroVelo utakat az egész kontinenst átszelő kerékpártúrákra tervezik, a már meglévő kerékpárutak összekötésével. Természetesen ezeket az EuroVelo útvonalakat a helyi kerékpáros forgalomban is igénybe lehet majd venni. Magyarországon két EuroVelo útvonal halad át, az Atlanti-ócentól a Fekete-tengerig futó EV6, illetve az EV11. A kormány külön határozatban rögzítette az EuroVelo 6-os útvonalának Dömös és Szentendre közötti fejlesztését. Ennek értelmében az útvonala a Szentendrei-szigeten keresztül halad a Dömös–Visegrád–Kisoroszi–Tahitótfalu–Pócsmegyer–Szigetmonostor–Szentendre vonalon. Ismerkedjen meg Ön is a kerékpárútfejlesztés szigetmonostori részleteivel!

Hatástanulmány

Megjelent az Eurovelo 6 kerékpáros útvonal Visegrád-Dömös településhatár – Szentendre közötti szakaszának létesítésére vonatkozó környezeti hatásvizsgálati eljárása a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet alapján, ide kattintva tölthető le.

Értesítés közmeghallgatásról – EuroVelo6

Az Eurovelo6 kerékpáros útvonal Visegrád-Dömös településhatár – Szentendre közötti szakaszának létesítésére vonatkozó környezeti hatásvizsgálati eljárása ügyében értesítette a Polgármesteri Hivatalt 2019. május 6-án (hétfőn) tartandó közmeghallgatásról. Erről szóló tájékoztató levelet ide kattintva ismerhetik meg.

Eurovelo6 közmeghallgatás Szentendrén

Az Eurovelo 6 kerékpáros útvonal Visegrád-Dömös településhatár – Szentendre közötti szakaszának létesítésére vonatkozó előzetes vizsgálati eljárás ügyében közmeghallgatást tart Szentendrén, a Hivatalban 2018. február 5-én (hétfőn) 14 órakor. Erre vonatkozóan érkezett értesítést ide kattintva ismerhetik meg.

Back to top