Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Friss információk kutak engedélyezésével kapcsolatban

Sajnos nagyon sokan vannak még, akik mindenféle híradás és megkeresés után sem juttatták el a felmérést végző cégnek az adóazonosítójukat, őket ezúttal ismételten kérnénk, hogy valamelyik elérhetőségükre ezt tegyék meg (info@kutengedelyeztetes.hu, 06-20-800-3637). Folyamatosan próbálkoznak telefonon, de vannak, akiket négyszeri telefonhívás és sms után sem érnek el. Sok engedélyt már kézhez kaptak, de nagyon sok engedély már eljutott a katasztrófavédelmi fázisba, és ott várakozik régóta. Többen közülük a cégen kérik számon, de nekik sajnos nincs ráhatásuk sem a vizigre, sem a Katasztrófavédelemre. A hatóság azt is közölte velük, hogy idén 8-10 hónapon keresztül egy kérelemhez sem nyúltak, mert vártak a törvénymódosításra, miközben tudták, hogy évekre való munkájuk halmozódik így fel.

Ehhez még társul egy szoftverprobléma az idei év folyamán bevezetett ingatlan azonosító programjukkal kapcsolatban, ennek az orvoslása nem lesz rövid folyamat, mert az ingatlan adatokat a Lechner Tudásközponttól kapják, és velük is kell egyeztetniük. Beláthatatlan, mikor lesz ennek eredménye.

Amit jelenleg a cég tehet, az az adóazonosítók begyűjtése a tulajdonosoktól, a benyújtásokkal pedig a lehetőségekhez képest haladnak, miattuk nem várakozik senki. Az egész bizonytalanságot természetesen tovább fokozza a törvénymódosítás rendeleti szabályozása, ami még mindig várat magára, amit pedig megjósolni sem lehet, merre mutat majd. A cégnevében köszönjük mindenki megértését!

Back to top