Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kúttulajdonosok figyelmébe!

A Katasztrófavédelem és az illetékes tárca tájékoztatása szerint augusztus végén elkészül a már megszavazott törvénymódosítás végső formája, ami a lakossági kutak engedélyeztetési kötelezettségét szabályozza. (Feltehetőleg a Szentendrei-szigeten változatlanul marad a kötelezettség, legfeljebb a határideje tolódik ki.) Ez egy hosszú hónapok óta tartó folyamat volt már eddig is, ezért a hatóság már tavasz óta nem ad ki vízjogi fennmaradási engedélyeket, várják a törvény végleges formáját.

Ettől függetlenül mi folyamatosan, a szükséges ütemben nyújtjuk be a KDVVIZIG-nek a kérelmeket, akiknek a kútjait felmértük, – és részünkre eljuttatták a tulajdonosok adóazonosítóit. Egyrészt tehát még komoly türelmet kérünk a hatóság nevében a fennmaradási engedélyek postázásáig, mert most még egy további kb. féléves elmaradás generálódik így a feldolgozással a törvényre várva, de a törvény által előírt időpontig természetesen mindenkinek benyújtjuk, vagy már benyújtottuk a Vízügyi Igazgatósághoz a kérelmét.

Aki viszont még nem küldte el számunkra az adóazonosítóját, attól nyomatékosan és utoljára kérjük szépen tegye meg, mert különben nem készülhet el a kútra a vízjogi fennmaradási engedély! (Ha esetleg valaki lemaradt volna a felmérésről, megkereshet minket továbbra is, elég sokan tesznek így ezekben a hónapokban.)

kutengedelyeztetes.hu munkatársai

Back to top