Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Szakmai nap a Faluházban Petőfi Sándorral

Márciusban több rendezvényünk is Petőfi Sándorhoz volt köthető. Ilyen volt többek között a pénteken (2023. március 17.) megrendezésre került Szakmai nap, melyet a Zöldsziget Általános Iskola felső tagozatának szerveztünk.

8 osztály, 8 állomáson keresztül bújhatott Petőfi Sándor bőrébe, mely közel 150 diáknak adott lehetőséget a fél napos játékra. A csapatok vetésforgóban váltották egymást az állomások között.

Állomások:

1. Az osztály 12 pontja

A játékban résztvevő osztályoknak meg kellett alkotniuk a saját 12 pontjukat, melyet kifüggesztettek és a nap végén felolvastak a többieknek.

2. Vers megzenésítés

Petőfi Sándor Anyám tyúkját kellett az osztályoknak megzenésíteni, mindössze egy gitár, műanyag poharak, fém edények, kuka és kanalak segítségével. Ez alkalommal a rap műfaj igazán népszerű volt, mondhatni mindenki körében.

3. Kahoot kvíz

A digitális világunk egyik legszuperebb kvízalkalmazását is becsatornáztuk a játékba és a diákoknak mobiltelefonjukon keresztül ellett egyszerű és nem túl egyszerű kérdésekre válaszolniuk.

4. Vetítés kérdésekkel

A csapatok egy pár perces kis videót megnézve kacifántos kérdésekre kellett válaszoljon a videó alapján. János Vitéz sem maradhatott ki a mai napból.

5. Rejtvények

A könyvárban keresztrejtvény és szókereső várta a gyerekeket, melyeket 2-4 csoportban kellett megoldaniuk. Anyám tyúkja mellett még Apám tyúkja is előkerült a nap folyamán 🙂

6. Kincskeresés

A Faluházi programok nem maradhatnak kincskeresés nélkül. Petőfi Sándor 5 versének sorait rejtettük el a kertben, melyet meg kellett keresnie a gyerekeknek és helyes sorrendbe rakva a sorokat kellett a verseket összeollózniuk.

7. Activity

A méltán híres Activity játék sem maradhatott ki a sorból. Mutogatás, rajzolás, körülírás kategóriából választhattak a bátor jelentkezők, mondanunk se kell, hogy természetesen minden megoldás valamilyen módon köthető volt Petőfi Sándorhoz 🙂

8. Fotózkodj Petőfivel

Az utolsó állomáson költőket és bajusz készítőket kerestünk. Az osztályok fele kapott 3 szót, melyből egy négy soros költeményt kellett megalkotnia. A másik csapatnak el kellett készíteniük az általuk elképzelt ideális Petőfi bajuszt. A vers és bajuszok elkészülte után egy közös csoportképpel mutatta be az osztály a remekműveket.

Miután minden osztály teljesítette a feladatokat, a Színházteremben összegyűlve osztályonként felolvasták a saját 12 pontjukat, élükön egy delegált Petőfivel. A sikeres játékok végén minden osztály kapott egy 4 könyvből álló ajándékcsomagot.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát 🙂

Ezúton is köszönjük a segítséget, lebonyolítást:

Kas Kriszta tanárnőnek, Morvay Zsuzsanna tanárnőnek, Farkas Arnold Levente tanár úrnak, Karaffa László tanár úrnak, Topits Judit könyvtárosnak, Szélesné Balogh Brigitta adminisztrátornak, Várnoki Mónika adminisztrátornak, Makk Adrienn intézményvezetőnek, és mindenkinek aki közreműködött a programban.

Back to top