Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Szülők figyelem! – Pályázat az Arany János Tehetséggondozó Programba (AJTP) való jelentkezésre

Megjelent a pályázati felhívás az Arany János Tehetséggondozó Programba (AJTP) való jelentkezésre a 2022/2023. tanévre. Az AJTP célja, hogy a hátrányos helyzetű vagy más okból rászoruló, tehetséges 8. osztályos tanulókat a programban részt vevő gimnáziumok és kollégiumok szakmai, valamint az állam anyagi támogatásával, célzott, öt éves oktatási-nevelési program keretében sikeres felsőoktatási felvételihez segítse. 

A Dél-Budai Tankerületben a 2022/2023. tanévtől a Budai Nagy Antal Gimnázium és a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium vállalja a tehetséges vagy tehetségígéretnek tekinthető, rászoruló diákok továbbtanulásának célzott program keretében történő segítését. 

Az AJTP a tehetséges, ám rászoruló tanulókat speciális oktatási program szerint készíti fel a felsőfokú tanulmányokra. E tanulók oktatását kiemelten (pl. ösztöndíjjal) támogatja a költségvetés, szakmai tekintetben pedig a fogadó intézmények (további részletek a csatolt dokumentumokban olvashatók). A programba jelentkezés feltételeit a 20/2012. (VIII.31.) EMMI r. 176. § (4) bekezdése tartalmazza. 

A programindító intézmények 2021. október 24-25-én az érdeklődő (a 2021/2022. tanévben 8. évfolyamos) tanulók számára toborzótábort szerveznek, ahol megismerhetik a gimnáziumot és a kollégiumot is. További információk honlapunkról (https://tmtk.hu/) és az általános iskolák továbbtanulásért felelős pedagógusaitól szerezhetők. 

Már megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati felhívása 8. évfolyamos tanulók számára az Arany János Tehetséggondozó Programban történő részvételre a 2022/2023. tanévben. A felhívás és mellékletei itt érhetők el: https://kormany.hu/dokumentumtar/palyazati-felhivas-arany-janos-tehetseggondozo-program

Back to top