Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tájékoztatás veszélyes hulladékgyűjtésről

Tisztelt Lakosság! Július 3-án, szombaton veszélyes hulladékgyűjtést szervezünk. A hulladékokat az önkormányzat Madárbarát park 5. szám alatt lévő telephelyére lehet leszállítani. A hulladék leadásának feltétele szigetmonostori lakcím, vagy igazolt szigetmonostori ingatlantulajdon. A jogosultságot a telephelyen a polgárőrök ellenőrzik, ezért mindenki vigye magával a lakcímkártyáját, vagy az ingatlantulajdont igazoló dokumentumot. 

 A hulladékok átvételére 8.00 és 12.00 óra között kerül sor. Az alábbi hulladékfajtákat lehet leadni, a mellékelt mennyiségi korlátozásokkal:

HulladékfajtaMaximális leadható mennyiség
Autógumi1 garnitúra
Festékes, vegyszeres flakon50 darab
Gyógyszerkorlátlan
Elektronikai hulladékkorlátlan
Fáradt olaj10 L
Akkumulátor3 darab
Elemkorlátlan
Azbeszt pala3 tábla
Háztartási vegyszerek, növényvédő szerek10 L

A fenti háztartási mennyiségeken felüli hulladékok elhelyezése erre szakosodott vállalkozások egyéni megbízásával lehetséges. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy kizárólag komplett elektronikai eszközök leadása megengedett. Ide tartoznak a különböző háztartási gépek (tűzhely, hűtő, konyhagépek stb.), szórakoztató elektronikai termékek (TV, rádiók, magnók, egyéb lejátszók stb.) és a számítástechnikai és irodatechnikai eszközök (PC-k, notebookok, nyomtatók stb.)

A gyűjtéssel párhuzamosan szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mindennemű hulladék, építési törmelék közterületen, erdőben történő lerakása szigorúan tilos és büntetést von maga után.

Back to top