Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

II. fokúra mérsékelték a hőségriasztást

Figyelembe véve a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlását, dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony

az ország egész területére vonatkozóan elrendelt hőségriasztást 2024. július 19-én (péntek) 00:00 órától kezdődően II. fokúra mérsékelte és 2024. július 21-én (vasárnap) 24:00 óráig meghosszabbította.

Felhívom figyelmüket, hogy a várható hőmérséklet nem csak egészségügyi szempontból okozhat problémát, hanem akár az infrastruktúra egyes elemeinek (áram- és vízellátás, közlekedés, stb.) működési zavarait is eredményezheti.

Az előrejelzési adatok lényegi változása esetén újabb tájékoztatás várható, ennek hiányában a riasztás 2024. július 21-én (vasárnap) 24:00 órakor automatikusan érvényét veszti.

A hőségriasztással kapcsolatban az alábbiakra hívom fel szíves figyelmüket:

· a veszélyeztetett lakosságcsoportokra (idősek, krónikus betegek, várandósok, csecsemők, kisgyermekek) való fokozott figyelem,

· a sürgősségi gyógyszerkészlet feltöltése,

· a gyógyszerek hűtőszekrényben való tárolása,

· a gyógyszerek mellékhatásainak megelőzése,

· igény és lehetőség szerint részvétel a lakosság helyi tájékoztatásában („Főbb üzenetek a lakosság részére” című tájékoztató anyag kifüggesztése a váróteremben.)

Dr. Vass Csaba

mb. járási tisztifőorvos nevében

Back to top