Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Láboska – kegyelmeséktől…

Kifőztük, hogyan is legyen az idén, 2021.október 2-án, a PirosLábos fesztivál! Többnyire helyi összetevőkből, de másképp tálalva.

A mindenkori járványelhárító rendeletekre figyelemmel kell lennünk. Amikor eldöntöttük, hogy megrendezzük, bizakodó volt a helyzet, manapság szinte alig van már nálunk korlátozás. Őszre vagy jobb lesz a közegészségügyi helyzet, vagy rosszabb, ami azt jelenti, vagy megengedőbb lesz a jogi környezet, vagy szigorúbb, vagy ugyanilyen. A rendeleteken túl saját meggyőződésünkkel, lelkiismeretünkkel is egyeztetni kellet, és a nyitás előtti napokban újra egyeztetni kell, milyen körülmények között bonyolítható le a fesztivál, lebonyolítható-e egyáltalán.

Terveink szerint:                      

  • nagyobb területre osztjuk szét az eseményeket a zsúfoltság csökkentése érdekében;
  • magánházakba, családokhoz nem engedjük be a látogatókat; Ez mindenképp átmeneti intézkedés, hiszen ez a vendéglátó gesztus adja a fesztivál sajátosságát, fejezi ki a település hozzáállását.
  • olyan körülhatárolt területekre tesszük a kulturális programokat, koncerteket, amelyeken ellenőrizhető a látogatók oltási igazolása – ha szükséges.

Birtokba vesszük természetesen a Kossuth teret, a Fő utcát a Nepomuki Szent János szoborig. Legyen piac a piactéren, azaz a Szabadság téren! Belakjuk a Mátyás király teret, sőt a Bajcsy-Zsilincsky út gyönyörű terecskéjét is. És már van programunk a Madárbarát parkba! Az újonnan érintett útvonalon (Ady Endre utca, Szabadság tér, Bajcsy-Zsilinszky utca) nem tervezünk útlezárást, csak kérjük, hogy minden gyalogos a járdán közlekedjen. Az érintett gazdákkal, üzlettulajdonosokkal folyamatosan egyeztetünk.

Izgalmas, új kihívásokkal telinek ígérkezik az idei fesztivál. A programok megszokott színvonalát garantálja, hogy ifj. Csoóri Sándor és zenész barátai segítenek: ősbemutatóval készülnek Monostorra.

Szeretettel várjuk a helybélieket, a helybéliek vendégeit, a turistaként idelátogatókat.

Kérjük, aki segítőként, közreműködőként, vendéglátósként be szeretne kapcsolódni az idei Láboska létrehozásába, írjon a piroslabos.fesztival@gmail.com címre!

Kiss Tamás

Back to top