Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Új Szigetmonostor honlap – mobilon is

Elkészült Szigetmonostor új honlapja. Molnár Zsolt polgármestert arra kértük, röviden foglalja össze, mit „tud” az új weboldal.

Nagyon örülünk, hogy elkészült az új honlap. Itt volt már az ideje, hogy lecseréljük a régit, mert a technológia az elmúlt években nagyon sokat változott. Az új weboldal tervezésénél az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy az oldal letisztult és könnyen áttekinthető legyen. Ha megnézik a honlapot, azt gondolom, hogy ennek az elvárásnak sikerült megfelelni. Számos felesleges funkciót és információt kigyomláltunk, és a kezdőoldalon csak és kizárólag azokat az információkat hagytuk meg, amelyeket a statisztikák alapján a legtöbbet kerestek a felhasználók.

Nagyon lényeges változás, hogy az új honlap mobiltelefonra is optimalizálva lett, azaz kényelmesen olvasható, kezelhető okoseszközökről is. Ez a felhasználók kényelmét növeli.

Az oldalon egy nagyon sokoldalú keresőt helyeztünk el, amely nem pusztán megkeresi a kívánt információkat, hanem csoportosítja is azokat. Azaz, ha valaki rákeres a „piac” szóra, akkor a kereső megmutatja a piac teret az okos térképen, valamint külön jelzi, hogy a „piac” szó mely cikkben vagy cikkekben, illetve milyen egyéb összefüggésekben szerepel.

Az események kaptak egy külön szekciót a főoldalon, így nagyon könnyen lehet követni, hogy milyen rendezvények, lesznek a településen.

A híreket kategóriákba osztottuk, így, aki nem akarja, hogy minden hír egyszerre zúduljon rá, kiválaszthatja az őt legjobban érdeklő kategóriát, és csak az azon belül található hírek jelennek meg a számára.

Szigetmonostornak tudvalevőleg van egy YouTube csatornája, amelyikre a településsel kapcsolatos kisfilmeket töltjük fel: ezt a csatornát összekötöttük az új weboldallal, aminek köszönhetően a YouTube-re feltöltött filmek automatikusan megjelennek az oldalon is. Az oldal az eddigieknél jobban, hatékonyabban tud majd együttműködni a többi közösségi médiummal is.

Kiemelném az okostérképet, amelyen közel 150 pont, helyszín lett feltüntetve. Ezeket szintén kategóriákba osztottuk, így van például közlekedési térkép, látnivalók, szálláshelyek stb. kategória. Ha ezen a térképen kiválasztunk például egy üzletet, akkor a bolt pontos helyén kívül információt kapunk a nyitva tartásáról is, valamint, a Google maps közbeiktatásával, az útvonalat is azonnal megtervezhetjük. Azt gondolom, hogy ez már egy 21. századi megoldás.

A régi weboldalt is megtartjuk, így az oldal látogatói több mint 10 évre visszamenőleg kereshetnek információkat az archívumunkban. A korábbi honlap az archiv.szigetmonostor.hu címen, illetve az új oldal alján, a láblécben elhelyezett Archív oldal elnevezésű linkre kattintva érhető el.

Összességében egy nagyon jól áttekinthető, felhasználóbarát weboldal született. Szívből remélem, hogy a felhasználók is így gondolják majd.

Molnár Zsolt polgármester
szigetmonostor.hu szerkesztősége

Back to top